Fler besöksmål utomlands

Jag har börjat fundera lite mer på andra besöksmål, nu när jag ju har skrivit lite mer om Kattegattleden och en massa fina gårdar runt om i landet. Nu tänkte jag ge lite tips på platser att besöka, som ligger utanför vårat avlånga land. Jag ska iallafall försöka ta mig hemifrån och uppleva lite mer, kanske till vintern eller nästa år. En resa utanför gränserna hade faktiskt inte skadat!

Sopot ligger i polen, vid kusten. Det är ett mycket populärt resmål som man lätt glömmer, eftersom det inte verkar vara så speciellt i just Polen. Här finns iallafall en av Europas finaste stränder, riktigt bra spa och allt är bara en kort resa med färjan iväg!

Maldiverna är kanske ett mer välkänt resmål. Också stora, härliga stränder, men längre från Sverige och mer medelhav. Varmt vatten, varm luft, havssköldpaddor överallt och hyttor på pålar i vattnet. Ett riktigt paradis på öar!

Maldiverna - paradiset på öarna!

Bild från tui.se

Lissabon i Portugal är kanske ingen strand-stad, men det finns en hel del att titta på! Härliga små hus, en massa historia och små restauranger överallt. Vill du ha mer hotell och strand kan du ta tåget ner till Cascasis, eller varför inte till Estoril och gå på Europas största casino?

Pyeongchang i Sydkorea är just nu aktuellt eftersom VinterOS 2018 kommer hållas där. I Pyeongchang är det mycket skog, berg och natur samtidigt som det är ett kryllande storstadsliv med riktigt avancerad teknologi. Utmärkt för nästan alla ressugna!

Grosbois är det ultimata resmålet för dig som gillar hästar, och då specifikt trav. Det är en av världens största anläggningar för trav och flera stora namn har och står stallade där. När du ändå är i Frankrike kan du passa på att sticka in till Paris och njuta av franskt storstadsliv, mat, dryck och lyx i överflöd!

Grosbois i Frankrike

Bild från http://www.ecole-des-courses-hippiques.fr/