Säbyholm idag

Som ni vet har jag ju varit lite frånvarande till och från, då sport och sånt har lockat lite mer än vanligt. Hur som helst så kikade jag in his igen nu idag, och insåg att jag ju inte har ett inlägg om hur Säbyholms gård ser ut idag. Jag har skrivit en del om att den varit internatskola och om starka kvinnor, men ingenting om vad Säbyholms gård har blivit och är idag. Så, därför tänkte jag berätta för er om att gården nu blivit ett fint besöksmål.

Sedan några år tillbaka har Säbyholms Gård varit privatägt, efter att har haft en hejdundrande resa med många ägare. Bland annat hade ju ABF sin utbildningsverksamhet där, fram till 2013. Efter detta blev det dock omhändertaget av ett par som bestämde sig för att göra något av gården. Den har ju fått stå ut med de mesta renoveringar och upprustningar, så på gården var detta inget nytt. Denna gången blev det en härlig mix av Bed and Breakfast, kursgård och retreat. Nu bedrivs bland annat kursverksamhet, man kan hyra den för konferenser, ha möte, och njuta av lugnet med lite yoga och wellness.

Rummen har blivit omgjorda till både små sovrum och större konferenslokaler och allt går i en härligt lantlig stil. Det påminner lite om hur det var för en massa år sedan, när det var både boende och skola där. Fast det är nog betydligt fräschare nu än då, tror jag. Nu tar de dessutom vara på naturen på ett annat sätt, eftersom den får ta mycket plats. Trädgården och skogen är mycket i fokus, vilket jag tycker det förtjänar. Omgivningarna är ju så underbara!

Jag tycker det är härligt att gården används och att det är aktivitet där. Det är tråkigt att se en så fin gård falla och vanvårdas, men nu när den är ompysslad och får en hel del kärlek, så känns det riktigt bra igen! Jag hoppas att Säbyholms Gård får vara välbesökt, uppvärmd och ompysslad flera år framöver. Kanske ska jag ta en natt där, bara för att få hälsa på. Ja, vi får se!

Bilden hämtad från Sabyholmsgard.se