Säbyholm – en gård till salu

 

Säbyholms gård

Hej alla ni som älskar gamla gårdar och Säbyholms gård i synnerhet. Denna gård ligger mig lite extra varmt om hjärtat då jag en gång i tiden hade planer på att studera vid Säbyholms naturbruksgymnasium precis som många elever före mig hade gjort. Av olika anledningar blev det inte så och i dag är skolan nedlagd och den anrika gården ligger ute till försäljning.

Här på bloggen tänkte jag berätta lite mer om gården, skolan och tipsa om andra fina gårdar runt om i landet! Hoppas ni tycker det låter intressant och vill läsa min blogg.

Jag ska göra mitt bästa för att gräva fram spännande historier och bra information om gården och skolverksamheten som länge bedrevs där. Kanske är du en före detta elev eller lärare som tycker det är kul att läsa om den före detta skolan. Eller så är du bara allmänt historieintresserad. Kanske har du som läsare rent av intressant fakta och roliga berättelser att bidra med.

Själv har jag som sagt inte gått på skolan men hade planer på att studera där. Så blev det inte, jag hittade en annan utbildning som lockade mer. Dessutom kändes inte tanken på att bo så avlägset på internat så tilltalande. Utbildningarna verkade dock jättebra och jag minns än i dag hur fantastisk platsen och stämningen var på gården från mitt studiebesök.

Säbyholms gård ligger en bit utanför Stockholm i Upplands-Bro som hör till Uppland. Det är fascinerande hur det kan ligga en så stor gård med så mycket natur så nära vår huvudstad, och bra är väl det! Om man åker kommunalt tar det ungefär en timme att komma ut till gården från Stockholms Central enligt googles reseplanerare. Åker man bil tar det ungefär lika lång tid.

I nästa inlägg tänkte jag berätta mer om vad gården kostar, vad som ingår och en del annat en eventuell köpare kan tänkas vilja veta om objektet som alltså ligger ute till försäljning.